Streeknieuws

Er werd dag en nacht doorgewerkt, de voetgangersbrug in Dieren staat

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

DIEREN – Het was dit weekend een spektakel om te zien. De plaatsing van een voetgangersbrug over het station in Dieren. Na een weekend werken staat de brug op z’n plek.

Met name zaterdag kwamen er veel mensen kijken. Er was een tribune neergezet en de werkzaamheden waren ook te zien via een livestream op internet.

De voetgangersbrug werd zaterdag in vijf delen op zijn plek gehesen. Eerst werd de zuidbrug geplaatst en zaterdagavond werd de noordelijke brug geplaatst. Zondag werd gebruikt voor de afbouw van de brug.

De nieuwe voetgangersbrug heeft een lengte van bijna zestig meter en weegt ongeveer 150 ton. Ieder brugdeel weegt 45 ton. De vijf delen die samen de totale brug vormen werden met een 750 tons-kraan ingehesen. De brug kan waarschijnlijk deze zomer in gebruik worden genomen.

Ook in de nacht werd er doorgewerkt en dat leverde mooie foto’s op.

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten