Streeknieuws

Rozendaal redt peuterspeelzaal van de ondergang

Foto: Studio Rheden

ROZENDAAL – De enige peuterspeelzaal in Rozendaal blijft open. Met een eenmalige injectie van  17.500 euro van de gemeente kan de kinderopvang De Eekhoorn de deuren open houden.

De peuterspeelzaal, gevestigd in de Torckschool, bleek begin dit jaar in financieel zwaar weer te zitten. De nood was zo hoog dat de instelling kopje onder dreigde te gaan.

De Eekhoorn zou al worden overgenomen door Kindercentra Puck & Co zodra de nieuwe dorpsschool klaar zou zijn, maar die overname gaat nu al op 1 mei in. Bovendien geeft Rozendaal een financiële injectie. Daardoor kan de peuterspeelzaal open blijven.

Door een nieuwe wet moeten gemeenten vanaf 1 januari 2018 peuteropvang bieden. Door de financiële problemen met de enige peuterspeelzaal  in Rozendaal dreigde de gemeente straks niet aan die taak te kunnen voldoen.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten