Streeknieuws

Vrijwilligers in Rozendaal helpen bijna 1600 padden en kikkers met oversteken

Foto: Martin de Jongh

ROZENDAAL – Zo’n 25 vrijwilligers hebben dit voorjaar bijna 1.600 padden en kikkers in Rozendaal overgezet bij het passeren van de Beekhuizenseweg. Dat is vergelijkbaar met voorgaande jaren.

De paddentrek begint bij warm en vochtig weer en dat was eind maart het geval. De padden en kikkers trekken van de plek waar ze overwinteren naar een plaats waar ze met elkaar kunnen paren.

In Rozendaal zijn dat vooral de vijvers van het kasteel en de Rozendaalse beek. Veel dieren steken de Kerklaan, Beekhuizenseweg en Rosendaalselaan over. In deze periode worden veel beesten overreden door auto’s.

Om het aantal ‘verkeersslachtoffers’ te verminderen zijn dit voorjaar weer met hulp van Geldersch Landschap lage schermen geplaatst aan beide kanten van de weg bij de ingang van kasteel Rosendael. De padden en kikkers werden via de schermen geleid naar emmers die in de grond waren gegraven.

De vrijwilligers zorgden ervoor dat de emmers meerdere keren per dag werden geleegd en dat de dieren op een veilige plek aan de andere kant van de weg werden losgelaten.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten