VIDEO: Velp zingt Koningslied voor jarige Willem-Alexander

Foto: Studio Rheden

VELP – Koningsdag in Velp begon traditiegetrouw met de Aubade op de Overtuin. Burgemeester Petra van Wingerden hiel een korte toespraak waarna de vlag werd gehesen en het Wilhelmus wordt gezongen, begeleid door de Velpse Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt.

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Koning Willem-Alexander liet de Bond van Oranjevereniging een verjaardagslied maken. Dirigent Rudy Böhmer van de Velpse Drum- en Showfanfare Van der Zandt arrangeerde de muziek speciaal voor zijn orkest en stuurde tekst en muziek naar alle Velpse scholen. Bij de Aubade werd de tekst uitgedeeld, zodat iedereen het lied kon meezingen, na het Wilhelmus.

Voorafgaand aan de Aubade werden honderden oranje ballonnen uitgedeeld door scouts van De Markesteengroep. Niet met helium, maar met lucht, zodat werd voorkomen dat vogels en de vissen verstrikt raken in de neergedaalde touwtjes en ballonnen. Maar, met medewerking van de Velpse Postduivenvereniging gingen er wel meer dan honderd postduiven de lucht in.