De belangrijkste weg in Dieren drie weken dicht

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

DIEREN – De Burgemeester de Bruinstraat (N348) in Dieren is sinds vrijdagavond 18.00 uur voor drie weken dicht. Dit is de belangrijkste weg door Dieren. Tot 21 mei is de weg tussen de Wilhelminaweg en het kruispunt met de Burgemeester Willemsestraat op slot vanwege werkzaamheden voor het verkeersproject Traverse Dieren.

Met Traverse Dieren moet de doorstroming van het verkeer door Dieren verbeteren. Er wordt onder meer een tunnelbak in de N348 aangelegd.

Overlast

In die drie weken wordt er van 06.00 tot 22.00 uur elke dag, dus ook in het weekend, gewerkt aan de N348. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt er ook ’s nachts doorgewerkt. Volgens de provincie is ervoor gekozen om in een stuk drie weken door te werken om de overlast zo kort mogelijk te houden.

Gevolgen verkeer

De N348 is een belangrijke verkeersader. Doorgaand verkeer tussen Arnhem en Zutphen wordt tijdens de afsluiting omgeleid via Doesburg over de N317 en de N314. Lokaal verkeer gaat via de Harderwijkerweg en kan tot maandag 15 mei, ook via de Wilhelminaweg richting het centrum. Lokaal verkeer tussen Dieren en Zutphen wordt over de N786 en de N787 geleid. Dieren Zuid blijft bereikbaar via de Spoorstraat en de Doesburgsedijk.

In de week van 15 tot en met 21 mei is bovendien de spoorwegovergang Wilhelminaweg afgesloten voor verkeer.