Na een week werken is de N348 bij Dieren een grote zandbak

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

DIEREN – De provinciale weg N348 bij Dieren zit inmiddels een weekje dicht. Inmiddels is het asfalt verdwenen en ziet de weg eruit als een grote zandbak.

Tot 21 mei is de weg tussen de Wilhelminaweg en het kruispunt met de Burgemeester Willemsestraat op slot vanwege werkzaamheden voor Traverse Dieren. Met dit verkeersproject moet de doorstroming van het verkeer door Dieren verbeteren. Er wordt onder meer een tunnelbak in de N348 aangelegd.

De N348 bij Dieren is een belangrijke verkeersader voor het doorgaande verkeer. Sinds vorige week moet het verkeer allerlei omleidingen volgen. Automobilisten en vrachtwagenchauffeurs probeerden ook allerlei sluiproutes door onder meer Spankeren, maar daar heeft de provincie sinds woensdag een stokje voor gestoken.

Verkeersregelaars zorgen ervoor dat er geen sluipverkeer door de straten van Spankeren en Dieren rijden. De verkeersregelaars sturen het verkeer naar de goede richting. Op de Overweg en Bockhorstweg in Spankeren zijn zelfs betonblokken neergezet om het sluipverkeer tegen te houden.

Hieronder zie je foto’s vanaf de grond en vanuit de lucht. In verband met privacy van omwonenden zijn bij sommige foto’s delen onscherp gemaakt.

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden
Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden
Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden
Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden
Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden
Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden
Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden
Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden
Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden
Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden