Avondvierdaagse Dieren gaat van start

Foto: Pixabay

DIEREN- Maandagavond gaat de 52ste avondvierdaagse van start. De wandelaars kunnen kiezen uit afstanden van 5 en 10 km die voornamelijk door het bosgebied gaan.

De voorinschrijving is inmiddels gesloten. Wandelaars die maandagavond alsnog willen deelnemen kunnen voor de inschrijving tussen 18 en 19 uur terecht in De Oase aan het Ericaplein.

Ruim 800 wandelaars hebben tot nu toe gebruik gemaakt om zich op de adressen in Dieren en Ellecom vooraf in te schrijven. De kosten bedragen voor 4 avonden wandelgenot 3,– euro zonder medaille en 5,50 euro met medaille.

Om een goed beeld te krijgen hoeveel wandelaars op pad zijn gaat de avondvierdaagse met polsbandjes werken. De polsbandjes zijn bedoeld om bij eventuele calamiteiten de hulpverlenende instanties goed te kunnen informeren hoeveel wandelaars zich in een bepaald gebied bevinden of op pad zijn.

Voor de komende dagen wordt er warm weer verwacht. De organiserende Stichting Avondvierdaagse Dieren adviseert de wandelaars om vooral voldoende water en druivensuiker mee te nemen.

De eerste avond gaan de routes in de richting van de Plaggeweg en het gebied achter het Scoutinggebouw en De Spelerij.