Streeknieuws

Maarten Tjallingii onthult roze streep op Posbank bij Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

RHEDEN – Vol trots stond wielrenner Maarten Tjallingii uit Arnhem op de Posbank bij Rheden. Hij ontulde samen met wethouder Ronald Haverkamp een roze streep midden over de Schietbergseweg. Het is een aandenken aan de Giro d’Italia die vorig jaar door Gelderland kwam.

Tijdens de derde etappe knalde Tjallingii over de heuvels van de Posbank en pakte daar zijn bergpunten. De Arnhemmer stond later in de blauwe bergtrui bij de finish in Arnhem.

Als aandenken kwam de gemeente Rheden met het idee om een definitieve herinnering aan de Giro te maken. De roze streep ligt bovenaan de Schietbergseweg bij Rheden.

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten