Streeknieuws

Deel Beltjeshofstraat in Velp gaat verdwijnen

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Een deel van de Beltjeshofstraat in Velp-Zuid gaat verdwijnen. Dat heeft de gemeenteraad van Rheden een besloten. Het middenstuk van de straat is nodig om nieuwe woningen in de oude arbeiderswijk te bouwen.

De oude woningen aan de Graaf Ottostraat, Beltjeshofstraat, Mauritsstraat en Hertog Arnoudstraat worden gesloopt. De huizen staan inmiddels leeg. De afgelopen maanden moesten tientallen bewoners verhuizen.

Dat ging niet zonder slag of stoot. Drie bewoners wilden niet vertrekken en stapten naar de rechter. Uiteindelijk vingen zij daar bot en moesten alsnog vertrekken.

De 59 woningen worden nu gesloopt. Uiteindelijk moeten er zo’n vijftig nieuwe sociale huurwoningen voor terugkomen.

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten