Verenigingen

Vogelschieten op de Jaarmarkt in Rheden

Foto: Wouter Rijnbende

RHEDEN – Zondag 28 mei organiseert Oranjevereniging Rheden voor Oranje weer een Jaarmarkt. Van 11:00 tot 17:00 uur zal het weer een gezellige drukte zijn in de Groenestraat in Rheden met allerlei kraampjes.

Bij het plein aan de pomp (eveneens Groenestraat in Rheden) kunt u dan weer een poging wagen om schutterskoning te worden. Om 15:00 uur begin aldaar het vogelschieten.

Voor het geval u helemaal niet bekend bent met vogelschieten: een houten vogel wordt in een schuttersbak omhoog gehesen. Voor het schieten van verschillende onderdelen (de bal, de kop, de staart, de linkervleugel, de rechtervleugel en de romp) kunnen punten worden gescoord. Wie de meeste punten behaalt wordt de nieuwe schutterskoning.

Foto: Wouter Rijnbende

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten