De Tuin van Sjef gaat zondag 28 mei weer open

Foto: Tuin van Sjef

VELP – De Tuin van Sjef, midden in de bebouwde kom van Velp en grenzend aan de Rozendaalse Beek, gaat weer open. Zondag 28 mei is iedereen welkom van 13 tot 17 uur in de tuin. Dan geven veldbioloog Nigel Harle en Machteld Klees rondleidingen.

Eind 2016 heeft de stichting ‘Tuin van Sjef’ het huis en de tuin kunnen kopen na het overlijden van natuurkenner Sjef van der Molen in augustus 2014. Dat kon door middel van crowdfunding en een lening van het Nationale Groenfonds.

U kunt dan ook kijken naar een documentaire over Sjef gemaakt door Bas Krijgsman en naar bijzondere vondsten zoals schedels, schelpen, krabben en kreeften.

Veel vrijwilligers hebben de afgelopen maanden geholpen om alles op te knappen en te verbouwen voor de nieuwe situatie. De ‘Tuin van Sjef’ is  een verrassend vormgegeven tuin met veel zeldzame planten en dieren.

Wie zondag niet kan komen kan ook een kijkje nemen op 18 juni en 30 juli. De Tuin van Sjef is te vinden aan de Boulevard 33B in Velp (vlakbij de Achtsprong)

Foto: Tuin van Sjef
Foto: Tuin van Sjef
Foto: Tuin van Sjef