Gazelle pakt op 10 juni uit met retrofestival

Foto: Gazelle Dieren

DIEREN – Gazelle duikt terug in de tijd. Op zaterdag 10 juni houdt de 125-jarige fietsfabrikant in Dieren haar eerste Champion Mondial Festival. Dit is een retro-evenement voor wielerliefhebbers die van nostalgie houden en mensen die een dagje uit willen.

Er staan onder meer een retrorit met vintage fietsen en een recordpoging met Gazelle-fietsen op het programma.

Het Champion Mondial Festival is in de eerste plaats een evenement voor mensen die bezeten zijn van oude, nostalgische fietsen. Er is een retrorit (25 en 50 kilometer) met historische fietsen vanaf 11.30 uur. Iedereen met oude modellen kan en mag aansluiten en wellicht in klederdracht.

Bij de stand van Vereniging De Oude Fiets kunnen eigenaren laten onderzoeken hoe oud hun fietsen zijn en in hoeverre ze origineel zijn. Inschrijven voor de retrorit kan online.

Recordpoging
Tijdens het evenement onderneemt Gazelle om 16.00 uur een recordpoging. De fietsfabrikant wil zo veel mogelijk mensen met een Gazelle-fiets bij elkaar brengen. De bedoeling is om met het peloton een korte rit door de omgeving te maken. Gazelle zet in op vermelding in het Guinness Book of Records.

Lancering Champion Mondial
Gazelle kijkt op het Champion Mondial Festival ook naar het heden. De fabrikant viert het 125-jarig bestaan met de lancering van de vernieuwde Champion Mondial (limited edition). Dit is decennialang een topframe geweest.

Familiefestival
Het Champion Mondial Festival draait niet alleen om wielrennen. Op en bij het festivalterrein is ruimte voor cultuur, eten, drinken en ontspanning. Er zijn optredens, bezoekers kunnen (streek)lekkernijen proeven.

Het Champion Mondial Festival duurt van 11 tot 17 uur en vindt plaats op het terrein van Gazelle in Dieren. Het is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op Gazelle.nl