Hond bijna een uur in auto in brandende zon, bekeuring voor eigenaar

Foto: Facebook politie Velp

VELP – Er wordt vaak voor gewaarschuwd, maar de politie trof vrijdag in Velp opnieuw een auto in de brandende zon aan met daarin een hond. Volgens een omstander zat de hond er al bijna een uur in.

Het was vrijdag buiten al bijna 30 graden. Daarom was de politie ter plaatse gegaan en op dat moment kwam ook de eigenaar aanlopen. ‘Het is wettelijk verboden om de gezondheid of het welzijn van een dier te benadelen. Om deze reden hebben wij de eigenaar een bekeuring gegeven’, aldus de politie.

De temperatuur in een auto die pal in de zon staat kan erg hoog oplopen. Als het buiten 24 graden is dan kan de temperatuur in een stilstaande auto binnen een half uur naar 43 graden oplopen. Voor een hond kan dit levensbedreigend zijn.

Wie een hond in de problemen ziet kan volgens de politie altijd 112 of 144 bellen. De politie en de dierenambulance gaan dan ter plaatse om de hond te bevrijden en hulp te geven.