Stiertje zwom IJssel over en is weer terug bij boer Wilbert

Foto: Facebook politie Rheden-Rozendaal

DE STEEG – Kalf Lara 5 (10 maanden oud) is weer terug bij boer Wilbert van der Cruijsen uit Angerlo, nadat het dier vanaf de uiterwaarden bij Lathum de IJssel overzwom.

Vrijdag ging het avontuurlijke kalfje naar buiten in het natuurgebied bij Lathum. ‘Waarschijnlijk is het kalf daar zelf de IJssel ingesprongen, maar dat heeft niemand gezien’, vertelt boer Wilbert. De volgende ochtend werd het stiertje ontdekt in De Steeg, slapend in de struiken bij iemand in de tuin.

‘Wij hebben zoiets nog nooit meegemaakt, maar die koeien kunnen best goed zwemmen hoor, dus zo apart is het dan ook weer niet’, aldus Wilbert.

Verdovingsspuit van dierenarts

Wilbert werd gebeld met de vraag of het kalf misschien van hem was. Ze wisten maar drie nummertjes van het oormerk.

Lara maakte van alles mee, ze werd opgejaagd door de politie, verdwaalde in het bos, maar werd ’s avonds gevonden door een wandelaar, vlakbij kasteel Middachten. De dierenarts van Burgers’ Zoo heeft hem een verdovingsspuit toegediend, zodat ze hem konden vangen.

‘Dit blijft altijd een bijzondere koe’

Lara mocht een nachtje logeren bij een andere boer in de buurt om bij te komen. Over een week mag hij weer naar buiten, maar niet meer op die plek.

Voor boer Wilbert blijft dit stiertje altijd speciaal. ‘Het zal altijd een bijzondere koe blijven die ontzettend goed kan zwemmen.’