Streeknieuws

Spoorwegovergang Wilhelminaweg in Dieren toch weer open

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

DIEREN – De spoorwegovergang Wilhelminaweg in Dieren is  weer open. Automobilisten kunnen weer via deze overgang Dieren in en uit rijden.

De spoorwegovergang zou deze maand maar een weekje dicht zitten vanwege de werkzaamheden aan Traverse Dieren, het verkeersproject om de doorstroming van het verkeer in Dieren te verbeteren.

Spoorbeheerder ProRail besloot vorige week zondag op het laatste moment om de overgang langer dicht te houden, omdat ProRail volgens wethouder Nicole Olland de overgang nog niet veilig genoeg vond. ‘Daarom is besloten om die overweg tijdelijk gesloten te houden’, zegt Olland.

Er waren zorgen over de doorstroming en daardoor zouden opstoppingen kunnen ontstaan op de overgang. Er wordt nu 24 uur per dag een verkeersregelaar ingezet. Daardoor kan de spoorwegovergang weer open.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten