Gazelle-fietsers op jacht naar wereldrecord in Dieren

Foto: Gazelle Dieren

DIEREN – Het wordt volgende week zaterdag 10 juni een spannende dag. Dat zullen waarschijnlijk honderden mensen meedoen aan een recordpoging tijdens het ‘Champion Mondial festival’. Op deze dag  zullen zoveel mogelijk mensen in Dieren samen op Gazelles (ouder dan dertig jaar) een korte rit door de omgeving fietsen.

Onderweg worden de hoofden en het aantal fietsen geteld. Het streven van Gazelle is om een plaats te verwerven in het Guinness World Records. Deelnemers maken een lus van 4,6 kilometer door Dieren.

De recordpoging van de fabrikant en de fietsers begint  om 15:00 uur aan de Wilhelminaweg 8 in Dieren. Aanmelden kan nu al op de site van Gazelle. En om 16.00 uur start de recordpoging de korte fietstocht. Om 17.00 uur wordt bekend of recordpoging is gelukt.

Ertekin: “De bedoeling is dat we samen één lange sliert maken. Er mogen geen gaten vallen; de maximale afstand tussen fietsen mag hooguit twee fietslengtes zijn. Dat is één van de eisen die Guinness World Records stelt. Er zijn twee onafhankelijke getuigen die erop toezien dat alles volgens de regels verloopt: een notaris en een fietsexpert, die aan de hand van framenummers kan zien of de fietsen oud genoeg zijn.”