Streeknieuws

Wahhab uit Velp voor Irak naar Men Universe World

Wahhab Hassoo uit Velp. Foto: Omroep Gelderland

VELP – Wahhab Hassoo uit Velp mag meedoen aan de Men Universe World-verkiezing in de Dominicaanse Republiek. Het bijzondere is dat hij dat voor Irak doet, zijn geboorteland.

Hassoo eindigde bij de beste tien bij de Men Universe Nederland-verkiezing. ‘Ik was de enige met drie medailles. Ik kreeg er ook een voor het beste karakter en de meest populaire kandidaat.’

Dat was niet genoeg voor deelname aan Men Universe World 2017. Maar omdat er nog nooit iemand uit Irak aan die verkiezing had meegedaan, mag de Velpenaar voor dat land meedoen. ‘Ik ben vijf jaar geleden uit Irak naar Nederland gekomen.’

Hassoo heeft een heel duidelijk doel: ‘Ik zou heel graag op het podium mijn verhaal willen doen. Mensen inspireren om hun dromen waar te maken. Als vluchteling actief bijdragen in het land waar je naartoe gaat.’

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten