Streeknieuws

Zwemmersjeuk in het Gat van Cortenoever in Brummen

Foto: Pixabay

BRUMMEN – De provincie Gelderland waarschuwt voor zwemmersjeuk in het Gat van Cortenoever in Brummen. Zwemmersjeuk kan huidirritatie veroorzaken.

Zwemmersjeuk is een jeukende huiduitslag die ontstaat tijdens of na het zwemmen in het water. De jeuk wordt veroorzaakt door larven van de platworm. Deze worm komt voor bij watervogels, bijvoorbeeld eenden.

Als de larven de huid binnendringen, geeft dit een prikkend, jeukend gevoel. Dit gevoel duurt ongeveer een uur. Daarna komen er jeukende, rode bulten op de huid, die branderig kunnen aanvoelen.

De jeukende bulten zijn meestal binnen 12 uur verdwenen. Als iemand vaker in contact komt met larven, kunnen de klachten 1 tot 3 weken duren.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten