Streeknieuws

Sneller met de fiets tussen Arnhem en Dieren met nieuwe route

Foto: Pixabay

DE STEEG – Als het aan de gemeente Rheden en de provincie Gelderland ligt is het straks mogelijk om sneller met de fiets tussen Arnhem en Dieren te rijden. Er wordt in het najaar begonnen met de aanleg van een snelfietsroute

De 17 kilometer lange snelfietsroute moet een rechtstreekse verbinding tussen het Airborneplein in Arnhem en het station in Dieren worden. Ook moet zo de campus HAN/Larenstein beter bereikbaar worden.

De route komt in Velp langs het spoor Arnhem – Dieren te liggen en gaat verder via de dorpenroute naar het station in Dieren.

De snelfietsroute wordt deels aangelegd op bestaande fietsroutes, die met elkaar verbonden worden. De route krijgt vlak asfalt, weinig obstakels en goede verlichting. Ook is er zoveel mogelijk voorrang voor fietsers, zijn er flauwe bochten en weinig hinder van ander verkeer.

Als eerste staat de aanleg van een nieuw fietspad onder de A12 tussen Arnhem en Velp op de planning. De aanleg begint dit najaar. Het fietspad komt aan de zuidzijde van de spoorlijn te liggen en sluit in Arnhem aan op het fietspad langs het Lange Water – Ruitenberglaan en in Velp op de Zuider Parallelweg.

Met dit nieuwe fietspad ontstaat er ook een directe fietsverbinding tussen de campussen van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen in Arnhem en van Larenstein en Helicon in Velp.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten