Verenigingen

Wethouder Pos opent eerste Buurtmoestuin in Velp

Foto: Pixabay

VELP – Wethouder Pos opent zaterdag 10 juni om 14.00 uur de eerste buurtmoestuin in Velp van de Gemeente Rheden. Deze buurttuin ligt achter het Kemphaanplein en de Rietgangssingel en heeft gezorgd voor meer onderlinge contacten en hulp onder elkaar. In een buurt waar de bewonersparticipatie laag is.

Meer dan 2,5 jaar geleden had een groep studenten die daar ook woont het idee om een buurtmoestuin op te zetten. Door hun doorzettingsvermogen is het gelukt.

De groep heeft een naam: ’Moestuingroep de Groene Hand’ en op FB kunt u meer over hun werk lezen. Deze tuin heeft er ook voor gezorgd dat bewoners elkaar beter zijn gaan leren kennen.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten