Streeknieuws

Kinderen ruimen afval op tijdens avondvierdaagse in Velp

Foto: Studio Rheden

VELP – Kinderen die deze week de avondvierdaagse van Velp lopen gaan ook zwerfafval opruimen.  Naast het opruimen van hun eigen afval gaan ze ook het afval op straat oprapen.

Bij de start van de avondvierdaagse krijgen ze vuilniszakken uitgedeeld. Hiermee kunnen ze klokhuizen, schillen, blikjes en ander afval verzamelen. Bij start en finish staan bakken om het afval in op te ruimen.

Kinderen en ouders hebben ook van de scholen handige tips gekregen, zoals snacks in bakjes en water in bekers meenemen.

Met het initiatief is het de bedoeling om kinderen te leren om afval op te ruimen. De avondvierdaagse begint dinsdag en duurt tot en met vrijdag.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten