Raadsleden geven workshops op het Rhedens in Dieren

Foto: Het Rhedens in Dieren

DIEREN – Vrijdag 9 juni volgen tweehonderd derdejaars vmbo en mavo leerlingen workshops en voorlichtingen in het kader van burgerparticipatie. De workshops en voorlichting worden gegeven door raadsleden van de gemeente Rheden.

De domeinen van burgerschap – democratie, participatie en identiteit – komen dan aan bod. De dag wordt om kwart voor negen geopend door wethouder Pos van de gemeente Rheden.

Tijdens de burgerparticipatiedag komen onderwerpen zoals politiek, conflicten, communicatie, ethiek en verantwoordelijkheid ter sprake. De leerlingen zullen kijken naar een documentaire, de uren daarna starten de workshops. In het programma zit ook een interactieve voorstelling, ‘Over grenzen’, door theatergezelschap Helder.