Verenigingen

Over twee weken is het weer Schaapscheerdersfeest

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Op zaterdag 17 juni wordt weer het jaarlijkse schaapscheerdersfeest in Rheden gehouden. Dit jaar is het met de 50e keer een jubileumjaar. De schapen komen ook dit jaar weer vanuit de Rhedense schaapskooi met de herders naar het dorp Rheden. Midden in het dorp worden ze nog met de hand van hun wintervacht ontdaan.

Dit alles wordt omgegeven door een grote braderie met ca. 150 kramen verdeeld over 4 straten, kinderspelen en een horecaplein. Omdat dit een jubileumjaar is heeft de organisatie Piet Paulisma van SBS uitgenodigd, maar of hij komt horen wij pas 3 dagen van te voren.

Foto: Omroep Gelderland

Dit evenement wordt al jaren georganiseerd door de Herman Bremer en Jack Mijnheere van Stichting BreBo. Wie nog een kraam wil huren, er zijn nog enkele plekken vrij. Kijk voor meer info op www.schaapscheerdersfeest-rheden.nl .

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

 

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten