Avondwandeling nachtzwaluw in Park Veluwezoom

Foto: Bezoekerscentrum Veluwezoom

RHEDEN – Onder begeleiding van een boswachter kan iedereen die wil op zaterdag 10 juni  van 21.00 tot 22.30 uur meewandelen door natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom.  Want ‘s avonds in de schemering worden de nachtzwaluwen actief. Het gebied is heel geschikt voor deze vogel: er zijn veel overgangen van bos naar heide en open, zandige plekjes.

De boswachter zoekt de nachtzwaluw en vertelt meteen alles over deze fascinerende vogel en zijn kenmerkende geluid. Kosten voor deelname aan deze activiteit voor volwassenen zijn 10,00 voor niet-leden. Aanmelding kan via de website www.natuurmonumenten.nl. PS: neem een verrekijker mee en trek donkere kleding aan.

Rozendaalse hei
Kun je niet op 10 juni, meldt je dan aan bij de vrijwilligersgroep van Staatsbosbeheer op de Rozendaalse hei. Deze excursie start ’s avonds om 21.30 uur en duurt tot 24.00 uur. Inschrijven voor een  avondwandeling kan voor twee dagen, op vrijdag 16 en zaterdag 16 juni.

Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Belangstellenden dienen zich per e-mail aan te melden via vrijwilligersrozendaalsebos@gmail.com met vermelding van telefoonnummer. Na aanmelding wordt het startpunt doorgegeven. De wandeling is gratis.