Zaterdag Midzomerfestival in centrum van Velp

Foto: Veelzijdig Velp

VELP – Op zaterdag 24 juni wordt in Velp de midzomer van 10 tot 17 uur gevierd met een nieuw evenement  van Veelzijdig Velp. Op acht locaties in het centrumstraten van het dorp worden ‘pleintjes’ ingericht waar van alles te zien en te beleven is. 

Het Midzomerfestival is één van de evenementen dat in plaats komt van één van de twee Velleper Donderdagen die van de agenda zijn geschrapt.

De bezoeker zal geen lange aaneengesloten rijen met kramen aantreffen, maar te maken krijgen met acht kleinere locaties, die door organisatie als ‘pleintjes’ worden betiteld. Op ieder pleintje is een andere thema bedacht. 

Aan de Hoofdstraat zijn vier van de acht pleintjes te vinden. Bij De Overtuin kunnen kinderen bijvoorbeeld dansen. De tweede plek is te vinden op de hoek van de Hoofdstraat en de Parkstraat. Daar is het thema ‘puur en natuurlijk van veraf en dichtbij’. Streek- en biologische producten worden daar aangeboden, maar ook vanuit de Wereldwinkel worden er artikelen aangeboden.

Even verderop, op de parkeerplaats van Notaris De Kroon en Van Wissing Optiek, kan de jeugd aan de slag met spuitbussen. De mensen van de Verfbrigade uit Velp begeleiden de deelnemers bij het maken van echte graffiti-kunst.

De vierde activiteit aan de Hoofdstraat is er een voor autoliefhebbers. Op de parkeerplaats van de ING-bank stelt een autobedrijf haar mooiste en ook bijzondere exemplaren ten toon. De bekende oranje ING-leeuw loopt daar een paar uur rond en met hem kun je op de foto worden gezet.

Een klein deel van de Rozendaalselaan wordt op deze dag ook afgezet Hier kan je onder andere wijn proeven. De kinderen kunnen aan twee wedstrijdjes meedoen. Op de eerste plaats is er het VK (Velps kampioenschap) Slow Biking, waarbij een traject van 11 meter zo langzaam mogelijk per fiets moet worden afgelegd.

In de Emmastraat is ruimte voor literatuur, kunst en cultuur. Met voorlezen, kunstexposities, een sneldichter die ter plekke een vers op de persoon maakt en er is een mini-boekenmarkt.

Even verderop, nadat tussendoor een bezoekje aan een wijnproeverij gebracht kan worden, is er een bijzonder pleintje ingericht onder het thema lifestyle. De meeste bedrijven rondom Puur doen mee en presenteren zich. Een paar keer vindt er een kindermodeshow plaats en draaien ze daar met vinyl 45 toeren.

De achtste locatie kennen we nog wel van de Velleper Donderdagen: muziek op het plein in de Oranjestraat. Kijk voor meer info op VeelzijdigVelp.nl