Streeknieuws

Twee jaar cel voor Rhedenaar die vriendin als ‘geldmachine’ gebruikte

Foto: Pixabay

RHEDEN – Een 35-jarige man uit Rheden heeft van de rechter twee jaar cel gekregen voor mensenhandel. Hij zou zijn toenmalige vriendin tot prostitutie hebben gedwongen. Dat gebeurde tussen 2011 en 2014.

De vrouw was 10 jaar jonger en erg verliefd op hem. Daar maakte hij volgens de rechtbank gebruik van. Hij manipuleerde het slachtoffer door haar ervan te overtuigen dat zij snel veel geld moest verdienen. Zo kon de man onder meer zijn schulden betalen.

De man hield volgens de rechtbank geen rekening met de mogelijke gevolgen die het slachtoffer zou ondervinden van zijn handelen. De vrouw was zwakbegaafdheid en afhankelijkheid.

De officier van justitie zei eerder dat de man van zijn toenmalige vriendin ‘een verslaafde vrouw gemaakt, die hij inzette als geldmachine’.

Door justitie was vier jaar cel geeist, maar de rechtbank vond niet alle beschuldigingen bewezen en kwam daarom met een lagere straf.

Naast de celstraf moet de Rhedenaar ruim 6.200 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten