Rheden sluit zich aan bij sociale werkvoorziening in Arnhem

Foto: Pixabay

DE STEEG – De gemeente Rheden sluit zich aan bij het Werkbedrijf Arnhem, een nieuwe sociale werkvoorziening van de gemeente Arnhem. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten.

Nu werken tien gemeenten in de regio Arnhem nog samen in Presikhaaf Bedrijven, maar na een mislukte overname houdt deze organisatie op met bestaan. Daardoor zitten de medewerkers al tijden in onzekerheid over hun toekomst. Daar komt nu een einde aan.

Arnhem kondigde eind vorig jaar aan een eigen sociale werkvoorziening te beginnen. De andere negen gemeenten die hun sociale werkvoorziening hebben ondergebracht bij Presikhaaf Bedrijven, kunnen hierbij aansluiten.

In eerste instantie wilde Rheden ook een eigen sociale werkvoorziening oprichten en delen van het werk weer laten uitbesteden, maar daar komt de gemeente nu op terug.

Het belangrijkste argument om toch bij Arnhem aan te sluiten is dat de huidige medewerkers snel duidelijkheid en zekerheid krijgen wat er vanaf 1 januari 2018 gaat gebeuren.  Het Werkbedrijf Arnhem wil volgens de gemeente Rheden het werk van Presikhaaf Bedrijven overnemen.

Met het groen licht van de gemeenteraad kunnen de onderhandelen met de gemeente Arnhem nu beginnen.