Streeknieuws

Overnachtingshaven Giesbeek minder groot dan gepland

Foto: Pixabay

GIESBEEK – De overnachtingshaven voor binnenvaartschippers in Giesbeek wordt kleiner dan gepland. Er zouden vier aanlegsteigers komen voor in totaal 17 schepen. Bij nader inzien worden er nu drie steigers gebouwd voor 11 schepen. Dat meldt Rijkswaterstaat.

De haven werd oorspronkelijk berekend op vier steigers, omdat werd verwacht dat er steeds meer schepen over de IJssel zouden varen. Maar dit beeld is inmiddels bijgesteld. In de toekomst zullen er niet méér schepen over de rivier varen, maar wel grotere schepen die meer gewicht kunnen vervoeren. Hierdoor zijn minder ligplaatsen nodig en kan worden volstaan met drie steigers.

In de ‘westlob’

De overnachtingsplek voor binnenvaartschippers komt in de ‘westlob’ van de Valeplas. De haven is volgens Rijkswaterstaat nodig omdat er langs de IJssel nu nog te weinig overnachtingsplekken zijn voor schippers. Inwoners van Giesbeek vreesden in eerste instantie voor overnachtingsplekken in de ‘zuidlob’, nu nog een stukje natuurgebied.

De haven is ook wat later klaar dan gepland. Vermoedelijk kan hij nu in 2022 in gebruik worden genomen.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten