Fietstocht van 45 km langs het IJsseldal en over de Posbank

Foto: Jennie Burgers

ROZENDAAL – De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op donderdag 6 juli een fietstocht over de Zuid-Veluwe. Woont u in de provincie Gelderland, dan heeft u vast al heel wat afgefietst op de Posbank.

Maar kent u ook de kleine weggetjes? De boswachter kent de pareltjes van deze streek en neemt u graag mee langs de IJssel en over de Posbank. De tocht gaat zoveel mogelijk over kleine paden en landweggetjes, weg van het autoverkeer. Onderweg worden diverse plekken van historische waarde bekeken en met een beetje geluk komt u ook een ree, hert of wild zwijn tegen.

De start is om 10.00 uur op de parkeerplaats van kasteel Rosendael tegenover de ingang. De rit duurt 6 uur over een afstand van 45 km. De kosten zijn 5 euro per persoon. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen.