Streeknieuws

Kap tientallen bomen in Velp begonnen

Foto: Studio Rheden

VELP – De gemeente Rheden is maandagochtend begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van een nieuwe rotonde op de kruising van de Arnhemsestraatweg, Nordlaan en Daalhuizerweg in Velp. Tegelijkertijd wordt ook de riolering in de drie straten vervangen.

In de tuin van een appartementencomplex aan de Arnhemsestraatweg zijn maandagochtend vier bomen gekapt. Ook een deel  van de tuinmuur wordt weggehaald. Tegen de zin van de bewoners werd een deel van de tuin door de gemeente onteigend.

Naast de vier bomen in een tuin gaat de gemeente Rheden vanaf volgende week nog eens 44 bomen in de omgeving kappen. Deze werkzaamheden duren een week en al die tijd zijn de Nordlaan en Daalhuizerweg afgesloten voor het verkeer. Uiteindelijk komen er weer 43 lindebomen voor terug.

De daadwerkelijke aanleg van de rotonde begint pas in januari 2018. Eigenlijk zouden de werkzaamheden al in de zomervakantie beginnen, maar de nutsbedrijven hebben meer tijd nodig om alle leidingen en kabels te verleggen.

Met een rotonde op het drukke kruispunt hoopt de gemeente Rheden dat de doorstroming en veiligheid wordt verbeterd.

 

 

 

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten