Nederlands Kampioenschap Schaken gestart

Foto: archief Martin de Jongh

DIEREN – In Theothorne in Dieren is maandag de 49ste editie van het Open Nederlands Kampioenschap Schaken begonnen. Burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Rheden heeft het toernooi geopend.  Van 24 juli tot en met 3 augustus wordt er elke middag vanaf 13.00 uur gespeeld.

In totaal doen er negen grootmeesters en 31 buitenlandse spelers mee. De toppartijen van het Open NK zijn live te volgen op de toernooiwebsite. Dit jaar zal de verslaggeving voor de eerste maal plaatsvinden via een blog op de website Schaakbond.nl die tijdens de live-partijen wordt bijgehouden.

Op donderdag 3 augustus is de prijsuitreiking tussen half zes en zes uur. Voorafgaande aan de prijsuitreiking zal Hans Böhm uitleg geven over een eindspelstudie die in het programmaboekje is opgenomen.