Roemeense ‘knuffeldieven’ sloegen mogelijk vaker toe

Foto: Facebook politie Velp

VELP – De vier Roemenen die vrijdagavond werden aangehouden na de beroving van een bejaarde vrouw op de Rozendaalselaan in Velp, hebben mogelijk ook in andere plaatsen toegeslagen. Dat denkt de politie na onderzoek van onder meer de auto waarin de vier zaten.

De politie kwam de vier op het spoor nadat de bejaarde vrouw in Velp op geraffineerde wijze werd beroofd van haar gouden ketting. Zij vroegen vanuit een grijze auto aan de vrouw de weg naar het ziekenhuis en gaven als bedankje een ketting aan de vrouw, maar ondertussen wisten ze de gouden ketting van het slachtoffer mee te nemen. De politie noemt ze ‘knuffeldieven’.

Kort daarna werden een vrouw en drie mannen in een auto op de A12 bij Duiven aangehouden. Het ging om vier Roemenen van 18, 20, 36 en 40 jaar oud. Na onderzoek in de auto vond de politie in een verborgen ruimte enkele sieraden, maar niet de bewuste ketting van de bejaarde vrouw. Die werd zondag gevonden in de vagina van de verdachte vrouw.

Volgens de politie is er op de Vlashoflaan in Velp ook geprobeerd een bejaarde vrouw te beroven. Ook kreeg de politie een melding uit Oldenzaal. Aangezien er meer kettingen in de auto lagen vermoedt de politie dat er op meer plekken is toegeslagen.

Van de vier arrestanten zit alleen de 36-jarige vrouw nog vast, ze mag zich bij de rechter verantwoorden op een snelrechtzitting. De overigen zijn na verhoor heengezonden.