Kunst voor elkaar zoekt vrijwilligers om ouderen te begeleiden

Foto: Kunst voor elkaar

DIEREN – ‘Kunst voor elkaar’ zoekt nieuwe vrijwilligers om ouderen in woonzorgcentra, in de Bibliotheek Dieren of samen met RIQQ te gaan begeleiden om zich artistiek te ontplooien.

Het educatieve project biedt de vrijwilligers praktische ondersteuning en training, de gelegenheid om hun passie voor kunst en cultuur te delen, zichzelf te ontwikkelen en verbinding te maken met andere mensen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het trainingsprogramma dat bestaat uit 10 bijeenkomsten.

Professionele docenten reiken oefeningen en voorbeelden aan en er is aandacht voor het omgaan met (kwetsbare) ouderen. Iedereen die een passie heeft met kunst en cultuur en deze wil delen met anderen kan deelnemen.

De trainingen worden van 18 augustus tot 11 november gegeven in de Bibliotheek Dieren en bij RIQQ in Dieren. De disciplines zijn: muziek en zang, beeldende kunst en creatief schrijven. Kijk voor meer info op www.bibliotheekveluwezoom.nl/kunstvoorelkaar