Streeknieuws

Waar zijn de poelen in de gemeente Rheden?

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

RHEDEN – De gemeente Rheden vindt natuur dichtbij huis belangrijk. Daarom heeft de gemeente Adviesbureau Loo Plan ingeschakeld om een inventarisatie uit te voeren. Doel is om een goed beeld van het netwerk aan wateren in de gemeente te krijgen.

Poelen zijn een bron van leven en zorgen voor een hoge biodiversiteit en een mooie natuurbeleving. Naast grote poelen in natuurgebieden zijn er tal van andere grotere en kleinere poelen en vijvers. Onder andere in achtertuinen kunnen vijvers liggen die niet bekend zijn, maar die wel een belangrijke taak vervullen in het netwerk van wateren binnen de gemeente.

Na de inventarisatie wordt in 2018 een cursus gegeven voor het beheer van poelen en er wordt een poelenwerkgroep in de gemeente Rheden opgericht om het behoud van mooie poelen ook in de toekomst te verzekeren.

Heeft u of weet u een grote tuinvijver of poel? Dan kunt u dat doorgeven via PoelenwerkgroepRheden.nl.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten