Zendmast T-Mobile krijgt definitieve plek in Ellecom

Foto: Pixabay

ELLECOM – Het ziet er naar uit dat de zendmast van T-Mobile aan de Eikenstraat in Ellecom definitief blijft staan. Dat blijkt uit een voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Rheden.

De zendmast werd in 2001 geplaatst en mocht daar volgens de vergunning tien jaar blijven staan. Ondanks dat de vergunning in 2011 is verlopen staat de mast er nog steeds. Onlangs heeft T-Mobile een aanvraag gedaan om de zendmast een definitieve plek aan de Eikenstraat te geven.

Volgens het college past de zendmast eigenlijk niet in de omgeving van landgoed Avegoor. Pal naast de mast staat ook een monumentale sporthal. Toch wil het college een vergunning verstrekken, omdat anders het mobiele bereik slechter zou worden.

Inwoners kunnen schriftelijk nog bezwaar indienen. De gemeenteraad beslist na de zomer of de zendmast van T-Mobile mag blijven staan.