Streeknieuws

Overlast van Polen in Velp minder geworden

Foto: Google Streetview

VELP – De overlast van de Polen die wonen in het voormalige kantoorgebouw De President aan de President Kennedylaan in Velp is een stuk minder worden. Na overleg tussen de gemeente Rheden, omwonenden, woningcorporatie Vivare en de huurder van het gebouw bij het ziekenhuis is er een plan van aanpak gemaakt.

Omwonenden lagen tot diep in de nacht wakker door Polen die buiten stonden te schreeuwen. Bij warm weer zouden de omwonenden zelfs noodgedwongen de ramen dicht moeten houden en in de avond rustig in de tuin zitten was er ook niet meer bij. Ook lag er overal afval op straat.

De huurder van het pand heeft na een overleg met alle partijen een beheerder aangesteld om toe te zien op de Polen. Ook is de beheerder een aanspreekpunt zijn voor de omwonenden. Verder houden de politie en andere toezichthouders een extra oogje in het zeil, meldt de gemeente Rheden. Daarmee is de overlast volgens de omwonenden een stuk minder geworden.

Sinds mei dit jaar zijn er in het pand 39 appartementen die worden verhuurd aan arbeidsmigranten, maar in de praktijk wonen er in een kamer meerdere mensen. Dat betekent dat er ruimte is voor 140 arbeidsmigranten verdeeld over 70 kamers. De huisvesting voldoet volgens de gemeente Rheden aan de regels.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten