Verkeershinder in Velp door werkzaamheden nieuwe rotonde

Foto: Martin de Jongh

VELP – Het verkeer in Velp moet deze week rekening houden met werkzaamheden op de Arnhemsestraatweg in Velp. Daar worden voorbereidende werkzaamheden verricht voor de aanleg van een nieuwe rotonde.

De nieuwe rotonde moet komen op de kruising Arnhemsestraatweg, Nordlaan en Daalhuizerweg. Met een rotonde op het drukke kruispunt hoopt de gemeente Rheden dat de doorstroming en veiligheid wordt verbeterd.

Foto: Martin de Jongh

Het kruispunt is wel gewoon open, maar de verkeerslichten werken niet. Daarom worden er verkeersregelaars ingezet. Er worden onder meer nieuwe kabels gelegd. Eerder zijn al 48 bomen in de omgeving gekapt. Uiteindelijk komen er weer 43 lindebomen voor terug.

Een deel van de tuin van een appartementencomplex is onteigend door de gemeente Rheden om de rotonde mogelijk te maken. Een tuinmuur is gesloopt en wordt weer opnieuw aangelegd.

Foto: Martin de Jongh

De daadwerkelijke aanleg van de rotonde begint pas in januari 2018. Eigenlijk zouden de werkzaamheden al in de zomervakantie beginnen, maar de nutsbedrijven hebben meer tijd nodig om alle leidingen en kabels te verleggen.