Streeknieuws

Kinderen ontwerpen zelf nieuwe speeltuin in De Steeg

Foto: gemeente Rheden

DE STEEG – De Steeg heeft vanaf volgende week vrijdag een bijzondere speeltuin. Kinderen mochten namelijk zelf de nieuwe speeltuin aan de Van Aldenburghlaan ontwerpen.

Zij konden een tekening insturen van hun ideale speeltuin. De leukste fantasieën hebben volgens de gemeente Rheden een plek gekregen.

Het thema van de speeltuin is ‘Middachten en landgoederen’ en dat is te zien. Op het speelterrein zijn speelheuvels omringd door een gracht. Kinderen kunnen via balken over de gracht naar kasteeldeuren lopen. Op de heuvel achter de kasteeldeuren staat een ‘kasteeltje’ met glijbaan.

Ook kunnen de kinderen over de gracht klimmen. Op een andere heuvel staat een kabelbaan. Voor de kleintjes is er een rovershol, zandplek en een glijbaan.

Wethouder Ronald Haverkamp zal volgende week vrijdag om 14.15 uur de speeltuin openen.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten