Brand in woning in Dieren bij deelnemers tv-programma House Rules NL

Foto: Martin de Jongh

DIEREN – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een felle uitslaande dakbrand gewoed aan de Buitensingel in Dieren. De bewoners van het huis zijn deelnemers van het televisieprogramma House Rules NL.

In het programma van Net5 verbouwen vijf stellen de huizen van elkaar. De verbouwing was bijna klaar.

Rond 1.20 uur werd de brandweer gealarmeerd. Op dat moment was de brand aan de achterzijde al uitslaand. De buren die ook de brand hebben gemeld, waren direct een bluspoging gestart. Om de brand goed te kunnen bestrijden kwamen vier brandweerwagens ter plaatse. Door snelle inzet van het Dierense brandweerkorps werd erger voorkomen.

Overdag zijn er bij de woning dakwerkers aan het werk geweest. Volgens de brandweer zouden de werkzaamheden mogelijk in verband staan met de oorzaak van de brand. De bovenverdieping heeft forse schade opgelopen door de brand. Niemand raakte gewond.

Overigens waren de werkzaamheden geen onderdeel van het televisieprogramma. Het programma richt zich meer op het verbouwen en inrichten van ruimtes in het huis. Het werk aan het dak werd dan ook gedaan door een andere partij en deze was dus niet ingehuurd door de programmamakers.