Waarom staan er camera’s bij een spoorwegovergang in Velp?

Foto: Studio Rheden

VELP – Bij de spoorwegovergang aan de Kerkstraat in Velp staan camera’s en veel mensen vragen zich af wat die daar doen. Reden voor D66 Rheden om opheldering te vragen aan het college van burgemeester en wethouders van Rheden.

Volgens de gemeente Rheden heeft spoorbeheerder ProRail de camera’s tijdelijk geplaatst om in de gaten te houden wat er op de spoorwegovergang gebeurd.  Ook bij de overgang aan de Pinkelseweg in Rheden staan deze camera’s.

‘Het plaatsen van deze tijdelijke camera heeft als doel om het feitelijk beeld, hoe gedragen mensen zich op deze specifieke overweg, vast te stellen. De camera’s zijn niet geplaatst met het doel om mensen aan te spreken op hun gedrag of te bekeuren voor foutief gedrag’, aldus de gemeente Rheden. De beelden worden door ProRail alleen intern gebruikt.

D66 wilde ook weten wat er wordt opgenomen en hoe het zit met de privacy. Volgens de gemeente Rheden voldoen de camera’s aan de privacywetgeving. De camera’s filmen alleen de spoorwegovergang en niet te omgeving.