Rheden heeft geen bezwaar tegen verhuizing Studio Rheden

Foto: Studio Rheden

DE STEEG – De gemeente Rheden heeft geen bezwaar tegen de verhuizing van Studio Rheden van Velp naar Arnhem. De publieke lokale omroep voor Rheden en Rozendaal verhuist naar Arnhem, omdat de omroep geen geschikte plek in de gemeente zelf kon vinden.

De redactie en de studio zitten sinds vorig jaar oktober in een pand op industrieterrein De Beemd in Velp, maar de omroep kreeg een paar maanden later van de gemeente Rheden te horen dat de omroep volgens het bestemmingsplan niet op het industrieterrein mag zitten.

Na lang zoeken bleek er voor de omroep geen geschikte plek in de kernen van de gemeente te vinden te zijn en daarom wijkt Studio Rheden uit naar industrieterrein IJsseloord 2 in Arnhem. Het industrieterrein ligt vlak naast De Beemd, maar daar mag Studio Rheden zich wel vestigen.

Voor de PvdA was de verhuizing reden om vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. De partij vindt het wenselijk als Studio Rheden in de gemeente gevestigd is. Volgens de gemeente Rheden kan er  geen uitzondering worden gemaakt om de lokale omroep toch op De Beemd te laten zitten.

Ook vroeg de PvdA zich af of de omroep in de toekomst geen gevaar loopt door zich in Arnhem te vestigen, maar dat risico is er volgens de gemeente niet. Bovendien zegt de gemeente Rheden geen bezwaar te hebben tegen verhuizing.

Ook wilde de PvdA weten of Studio Rheden gecompenseerd wordt voor de verhuiskosten, maar daar heeft gemeente geen verzoek voor ontvangen.