Streeknieuws

Pilot met wasbare luiers succesvol afgerond

Foto: Gemeente Rheden

RHEDEN – Baby’s poepen en plassen ongeveer 5 tot 6 luiers per dag vol en dat doen ze tot ze een jaar of 3 à 4 zijn. Dit levert een flinke kostenpost op voor hun ouders en daarbij ook nog eens een flinke berg afval. Om dit tegen te gaan hield de gemeente Rheden een proef met wasbare luiers.

De pilot met ‘wasbare luiers’ is volgens gemeente Rheden met succes afgerond. Gedurende 2,5 maand hebben 15 gezinnen uit Rheden de wasbare luiers uitgeprobeerd. Ze bieden een kans op kostenbesparing, vermindering van afval en zorgen ervoor dat kinderen gemiddeld vroeger zindelijk zijn.

Het doel van de pilot was om onze inwoners kennis te laten maken met wasbare luiers. De gemeente gaat zich nu oriënteren op manieren om het gebruik van wasbare luiers verder te stimuleren.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten