Boswachterscursus voor kinderen tot 12 jaar

Foto: Natuurmonumenten

RHEDEN – Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen binnenkort meedoen aan een boswachterscursus in Park Veluwezoom. Wie alles wil weten over de boswachters kan zich nu opgeven. De cursus is zondag 17 september van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Aanmelden kan via Natuurmonumenten.nl. De kosten voor deelname zijn 4,00 voor kinderen van OERRR en leden en 7,00 euro voor niet-leden. PS: wel een verrekijker meenemen natuurlijk. Verzamelen kan op bij Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden.

Wat doet de boswachter?
De boswachters van Natuurmonumenten van Nationaal Park Veluwezoom moeten veel verschillende dingen weten en kunnen. Zo moeten ze weten hoe het gaat met de planten en dieren in het natuurgebied. Hiervoor moeten ze bijvoorbeeld goed met een verrekijker overweg kunnen. En ze moeten ook diersporen kunnen lezen.

Foto: Natuurmonumenten