Maximumsnelheid op N348 bij Spankeren gaat in oktober omlaag

Foto: Google Streetview

SPANKEREN – De maximumsnelheid op de provinciale weg N348 tussen Dieren en Spankeren gaat vanaf  oktober omlaag. Nu mag er nog tachtig km per uur worden gereden. Straks mag het verkeer niet harder dan zeventig rijden.

Het gaat om een proef van een jaar. De provincie Gelderland wil met de snelheidsverlaging onderzoeken of de verkeersveiligheid op het stuk weg beter wordt. De nieuwe borden worden in de eerste week van oktober geplaatst.

Daarmee gaat een grote wens van omwonenden en de gemeente Rheden in vervulling. Er gebeuren relatief veel kop-staart botsingen op het stuk weg.

De proef moet uitwijzen of het verlagen van de snelheid daadwerkelijk het aantal ongevallen vermindert en het verkeer vlot kan blijven doorrijden. De provincie gaat daarom het verkeer de komende tijd monitoren.

Naast de snelheidsverlaging wordt ook de bewegwijzering aangepast.