Merle (12) uit De Steeg had kort gesprek met Koning Willem-Alexander

Foto: gemeente Rheden

DE STEEG – De 12-jarige Merle van der Lijke uit De Steeg had woensdag de dag van haar leven. Zij mocht samen met de Rhedense burgemeester Petra van Wingerden mee naar de opening van het vernieuwde provinciehuis in Arnhem. Daar werd Merle aangesproken door Koning Willem-Alexander.

Aan alle burgemeesters van de Gelderse gemeenten was gevraagd een inwoner die een bijzondere prestatie heeft geleverd mee te nemen naar de opening. Petra van Wingerden besloot om de jonge en getalenteerde harpiste Merle mee te nemen. Merle werd door de burgemeester op school opgehaald.

‘Ik vond het superleuk om mee te gaan met burgemeester Van Wingerden. Het was een hele leuke middag en zeker toen Koning Willem-Alexander aan mij vroeg waarom ik er was’, zei Merle na afloop.

Foto: gemeente Rheden

Merle is op 7-jarige leeftijd al begonnen met harp spelen. Voor haar was 2016 een bijzonder jaar. Dat begon met het winnen van de junior editie van het Prinses Christina Concours. Daarna trad zij onder andere samen op met O’G3NE tijdens het Kinderprinsengrachtconcert.