Auto in Velp ramt spoorboom en voorkomt aanrijding trein

Foto: Erwin Albeda

VELP – Angstige momenten voor een automobilist in Velp. De auto kwam donderdagochtend door nog onbekende oorzaak stil te staan op de spoorwegovergang aan de Alexanderstraat en ondertussen gingen de spoorbomen dicht.

Om een aanrijding met een trein te voorkomen drukte de bestuurder het gaspedaal in, dwars door een spoorboom heen.

Er raakte niemand gewond.

‘Beter gas geven dan stilstaan’

Spoorbeheerder ProRail zoekt nog uit waardoor de auto stil kwam te staan. ‘Misschien kon de bestuurder niet verder rijden doordat zijn voorliggers stilstonden en dat hij uit noodweer heeft gehandeld. Dat zoeken wij uit’, aldus een woordvoerder. ‘Je kunt in zo’n situatie beter gas geven dan stil blijven staan.’

Personeel van ProRail had een tijdje nodig om de spoorboom te vervangen. Daardoor reden in de ochtend de treinen bij Velp extra langzaam bij de spoorwegovergang.