Buurtbemiddeling zoekt vrijwilligers in Rheden en Rozendaal

Foto: Pixabay

RHEDEN – Buurtbemiddeling is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, de zogenaamde bemiddelaars, die het leuk vinden buren te ondersteunen bij burenruzies in de gemeenten Rheden, Rozendaal en Doesburg.

Buurtbemiddeling is heel afwisselend en meestal dankbaar werk. Het kost niet veel tijd, gemiddeld zes uur per maand. Je hoeft geen bepaalde opleiding te hebben. Het belangrijkste is dat je goed kunt luisteren en niet te snel oordeelt.

Ergernis over een geluid, kinderen, huisdieren, een barbecue of een verkeerd geparkeerde auto? Het stelt eigenlijk niets voor maar soms lopen dit soort ergernissen toch uit de hand. Wat voor de ene buur gewoon is, is voor een andere buur storend. Sommige buren zijn zelfs niet meer ‘on speaking terms’. De stap naar de rijdende rechter is voor velen één brug te ver. Maar aankloppen bij Buurtbemiddeling kan een geslaagde route zijn.

Wil je zelf bemiddelaar worden? In het najaar start weer een basistraining. Vind je het leuk om meer te weten te komen over communicatie, kun je goed luisteren, heb je een neutrale en onpartijdige houding en vind je het interessant om de gecertificeerde training te volgen? Kijk dan op Buurtbemiddelingrijnstad.nl.