Streeknieuws

Raad van State: Rheden gaf terecht vergunning af voor Rhederhof

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – De gemeente Rheden heeft terecht een vergunning afgegeven voor de bouw van 69 zorgappartementen aan de Snippendaalseweg in Rheden. Dat heeft de Raad van State woensdag besloten.

De appartementen komen op de plek waar nu nog het vervallen verzorgingshuis Rhederhof staat. Het gaat om in totaal drie nieuwe gebouwen.

Onder meer de Gelderse Natuur en Milieufederatie, Natuurmonumenten en Stichting Behoud Historische Landgoederen Oostelijke Veluwezoom vinden dat de gemeente nooit een vergunning had mogen geven, omdat het plan niet in het bestemmingsplan zou passen.

In het bestemmingsplan uit 1989 staat dat het terrein alleen voor ‘bejaardenoorden’ mag worden gebruikt. De bezwaarmakers vinden de plannen niet onder ‘bejaardenoorden’ vallen, maar daar is de Raad van State het niet mee eens.

Eerder maakten de tegenstanders al bezwaar bij de gemeente en de rechtbank, maar ook daar kregen zij geen gelijk.

Rhederhof werd tot 2000 gebruikt als verzorgingshuis. In het complex hebben nog enkele jaren asielzoekers gezeten, maar sinds 2006 staat het pand leeg. Nu staat het gebouw er vervallen bij.

 

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten