Streeknieuws

Fors meer ongelukken op A12 bij Arnhem

Foto: Twitter / @WIS_JanvA

ARNHEM – Het aantal ongelukken op de snelweg A12 bij Arnhem is bijna verdubbeld. Vergeleken met vier jaar geleden waren er ruim 91 procent meer ongelukken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Incident Management Nederland (IMN).

De A12 bij Arnhem is met deze cijfers één van de grootste stijgers. In 2013 waren er nog 176 verkeersongelukken, in de afgelopen twaalf maanden ging het om 336 ongelukken.

De oorzaak van de toename schrijft de stichting toe aan het toenemend gebruik van smartphones achter het stuur.

De Stichting IMN is sinds 1999 verantwoordelijk voor de afhandeling van incidenten met personenvoertuigen op snelwegen en op ongeveer 3.000 kilometer provinciale en gemeentelijke wegen.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten