‘Stankwoning’ van overleden man in Velp leeggeruimd

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Een schoonmaakbedrijf heeft afgelopen weekend de ‘stankwoning’ in een flat aan de Aalscholversingel in Velp leeggehaald. De man die er woonde, lag dagenlang dood in de woning. In zijn huis stonden onder meer bierblikken en vuilniszakken.

Omdat het om een koopwoning gaat, voelde niemand zich verantwoordelijk om de enorme rotzooi op te ruimen. Ook nabestaanden wilden niets betekenen. De schoonmaakkosten bedragen zo’n tienduizend euro. Burgemeester Petra van Wingerden heeft op ‘humanitaire gronden’ besloten om een schoonmaakbedrijf in te schakelen.

Schoonmaakbedrijf geschrokken

Dat schoonmaakbedrijf heeft de klus aangenomen, maar zegt geschrokken te zijn van de situatie in de woning. ‘Het was echt even schrikken, dat iemand in zo’n hoedanigheid leeft’, vertelt John Semerel.

Bewoners opgelucht

Bewoners zijn blij dat er nu een einde komt aan de enorme stank. ‘De stank is niet te beschrijven. Je ruikt van alles. Rottend vlees, het is echt verschrikkelijk. Hij heeft ook nog eens dood in huis gelegen dus dat kan niet gezond zijn voor de omwonenden’, vertelde buurtbewoner Martijn eerder.

De gemeente Rheden bekijkt hoe ze de schoonmaakkosten kan verhalen.